divendres, 29 de gener del 2016

El Korfbal a Educació Física
Aquesta setmana hem començat a treballar amb els i les alumnes de 6è de Primària la Unitat Didàctica de "Korfbal", un esport que es va originar a Holanda a començaments del segle XX, fundant-se la primera associació el 1903 en aquest país: l'Associació Holandesa de Korfbal (DKA) i estenent-se el 1920 a Bèlgica. Aquest fet converteix a aquests dos pasïsos en els pioners en la seva pràctica, i actualment són els clars dominadors en les competicions internacionals.
El Korfbal va ser reconegut pel Comitè Olímpic Internacional (COI), essent esport d'exhibició en els Jocs Olímpics d'Amberes de 1920 i en els Jocs Olímpics d'Amsterdam de 1928.
Cap els 70 s'introduí el Korfbal a Espanya arrelant de manera significativa a Catalunya, i és on en l'actualitat se situen la majoria dels clubs i entitats. Terrassa va ser la ciutat pionera i el 1982 es va fundar l'Associació Catalana per a la Promoció i Pràctica del Korfbal. Ja l'any 1990 el korfbal va ser reconegut per la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i posteriorment el 1999 es va crear la UCK (Unió Catalana de Korfbal) que té el reconeixement de pre-federació Esportiva Catalana.
El korfbal es projecta cap al futur i espera participar aviat en els Jocs Olímpics.

A continuació us presentem les principals normes d'aquest esport: